Klobouky Pork Pie: Historie a zajímavosti

Klobouky Pork Pie: Historie a zajímavosti

Pokud hledáte elegantní a stylový klobouk, který vám dodá na sebevědomí a dokonale doplní vaše oblečení, může se vám zalíbit klobouk Pork Pie. Tento typ klobouku je v posledních letech velmi oblíbený a získal si fanoušky po celém světě. Pokud vás zajímá, jak tento klobouk vznikl a co ho odlišuje od jiných klobouků, přečtěte si následující informace.

Historie klobouku Pork Pie sahá až do 19. století, kdy byl tento typ klobouku oblíbeným doplňkem mezi americkými a anglickými dandy. Jeho název pochází z podobnosti s koláčem typickým pro americkou kuchyni. Klobouk Pork Pie má kulatou korunu s mírně prohnutými boky, která připomíná dortový plech, a úzkou krempu. Jeho design se od té doby několikrát změnil, ale základní tvar zůstal stejný.

V průběhu času se klobouk Pork Pie stal oblíbeným doplňkem mnoha hudebníků a umělců, včetně Franka Sinatry a Davida Bowieho. David Bowie dokonce proslul tím, že nosil klobouky Pork Pie v různých barvách a materiálech, což pomohlo popularizovat tento typ klobouku mezi jeho fanoušky.

Klobouky Pork Pie se vyrábějí z různých materiálů, včetně vlny, plsti, slámy a dalších. Jsou k dispozici v mnoha barvách a vzorech, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašemu stylu. Kromě toho se vyrábějí v různých velikostech, takže si můžete najít ten správný klobouk, který vám bude dokonale sedět.

Pokud hledáte kvalitní a stylový klobouk Pork Pie, můžete se podívat na web Carlsbad Hat Co., kde najdete širokou nabídku klobouků tohoto typu. Kromě toho se můžete zastavit v našich prodejnách v Praze a Brně a osobně si prohlédnout naši nabídku klobouků. Zaručujeme vám, že si u nás vyberete klobouk, který vám bude dokonale sedět a dodá vašemu outfitu šmrnc.