Stetson - historie americké legendy - nová kolekce SS 2020

 Setson Crest Logo orange

Stetson je legendární americká společnost, která existuje od roku 1865. Od svého založení uchovává autentický a rozmanitý duch Ameriky a hluboce věří v hodnoty amerického Západu, jako je individualita, jednota a dlouhověkost.

STETSON_SS20_17

Inspirací pro kolekci Stetson SS20 jsou americké dálnice a cestování. Nezáleží na tom, kam cestujete a jak, záleží jen dobré společnosti a aby hrálo rádio. Stačí se ponořit do svobody nekonečné americké silnice a hluboké modré oblohy. Vydejte se na cestu a možná se na ní dokonce i ztratíte. Stetson je dobrý způsob, jak se potom najít.

STETSON_SS20_06

Slaměné klobouky s dvoubarevnými stuhami, osmiklínové bekovky „newsboys“ a „klasické řidičské“, klobouky v tlumených barvách, slaměné Trilby a Fedory.

 

Historie Stetsonu začala, jak jsme se zmínili výše, v roce 1865, kdy John B. Stetson vytvořil klobouk, který se stal symbolem americké nezávislosti, individuality, jednoty a síly. John B. Stetson byl inspirován láskou k cestování a cestovatelům, to vše použil jako nápad k vytvoření světoznámého „kovbojského klobouku“.

file_56

Od té doby je značka světovým lídrem ve výrobě klobouků, získala celosvětovou reputaci a stala se americkou ikonou. Stetson se stal zlatým standartem pro kovboje a fanoušky západu. Samotný název „Stetson“ se překládá jako “plstěný klobouk se širokým okrajem s vysokým vrcholem”, je to vlastně kovbojský klobouk. Společnost je nyní největším výrobcem klobouků na světě a ročně vyrábí více než 3 300 000 klobouků v továrně o rozloze více než 9 hektarů (36 000 m2) ve Philadelphii. Cesta Stetsonu, stejně jako cesta samotné Ameriky, spočívá v neustálém rozvoji. Společnost pokračuje ve vytváření vysoce kvalitních a odolných produktů v souladu s americkými tradicemi. Oceňujeme dovednosti, s nimiž jsou výrobky vyráběny, a samotné výrobky, které se postupem času jen vylepší a získají zvláštní kouzlo. Společnost stále vyrábí klobouky s pomocí téměř stejné techniky, jakou před více než 150 lety používal sám John B. Stetson.

Stetson je klasický styl a nepřekonatelná kvalita klobouků, bekovek a doplňků v duchu Západu.

STETSON_SS20_03