Mayser - klobouky a bekovky s tradicí

Historie12

1800

Leonhard Mayser otevírá svůj prví obchod s klobouky na ulici Sterngasse v německém Ulmu. V té době byla ještě celá oblast okupována napoleonskými vojsky, ale netrvá to dlouho a obchodu se velmi daří.

Historie2

1858

Leonhardův syn Friedrich přebírá úspěšný podnik a společně s jeho synem Fritzem se stávají jedněmi z hybatelů industriálního rozpuku města Ulm. Do oblasti přivádí mechanizovanou výrobu a také pomáhají ostatním společnostem obstarat financování na rozšíření a mechanizaci výroby.

Historie3

 1886

Stálý růst společnosti vyžaduje další finanční injekce pro budoucí aktivity. Továrna na klobouky F. Mayser & Sohn se stává akciovou společností Mayser AG - a je nyní jednou z největších akciových společností v zemi.

Historie5

1903

Fritz Mayser se stal významným lokálním politikem a dokonce po několik volebních období reprezentoval Ulm ve Státním parlamentu ve Stuttgartu. Mezi lety 1901 a 1903 vznikla v oblasti Auf der unteren Bleiche nová moderní továrna, vybavená tou nejmodernější technikou své doby. V této továrně se poté jeho syn Carl Mayser ujal vedení společnosti rok před otcovou smrtí.

Historie6

1914

V roce 1914 do společnosti vstoupil mnichovský kloboučník Anton Seidl a společnost byla konvertována z akciové zpět na čistě soukromou (GmbH). Pánové Mayser a Seidl v ní nově drželi poloviční podíly. V roce 1918 se Anton Seidl stal 100% vlastníkem celé společnosti a v následujících letech pod jeho vedením společnost úspěšně dále expandovala. V roce 1924 společnost poprvé uvedla řadu dámských klobouků. Díky tomu se jí podařilo zdvojnásobit výrobu. Ve stejném roce byla značka zaregistrována k ochraně u berlínského patentového úřadu.

 

Historie7

1918

Anton Seidl se stává jediným vlastníkem společnosti Mayser. V následujících letech pokračuje v rozšiřování společnosti.

Historie8

1924

V roce 1924 společnost poprvé uvedla řadu dámských klobouků. Díky tomu se jí podařilo zdvojnásobit výrobu. Ve stejném roce byla značka zaregistrována k ochraně u berlínského patentového úřadu.

Historie1

1940

V roce 1929 koupil Anton Seidl další továrnu – výrobce slaměných klobouků J. Milz & Co., podnik založený v roce 1833 v Lindenbergu.

Historie91

1940

Po smrti Antona Seidla přebírá vedení společnosti jeho zeť Curt M. Zechbauer z Mnichova. Se změnou vedení se společnost transformuje zpátky na společnost s ručením omezeným.

Historie10

1950

Německý ekonomický zázrak v poválečném období pomohl společnosti v dalším růstu. Klobouky byly opět v módě a zákazníci si mohli dovolit i luxusnější modely.

Historie

1963

Rekordní produkce v Mayseru: Společnost vyrábí přibližně 3,5 milionu klobouků za rok. Jedná se o historicky nejlepší výrobní výsledek v historii společnosti! A také vrchol německé výroby klobouků.

Historie11

1969

V roce 1969 převzal společnost Peter M. Zechbauer. Jedním z jeho prvních rozhodnutí bylo zavedení výroby plátěných produktů – čepic a bekovek. 

Historie13

1991

Výrobu této novinky obstarávala továrna v Lindenbergu.

Historie14

2011

V roce 2011 se již veškerá výroba přesunula na Slovensko, do továrny Mayser-Rožnava, otevřené v roce 2002. Designové, prodejní a nákupní oddělení zůstaly v Lindenbergu.

Historie15

TODAY

Prodeje ve 44 zemích, 350 000 klobouků ročně  a 2 kolekce (každá s 200 modely) dělají ze společnosti Mayser jednu z předních kloboučnických firem na světě. Kromě tradiční kolekce Mayser vyvíjí také značku Michael Zechbauer, syn Petera M. Zechbauera, kolekci "Michael Zechbauer - Style for Men by Mayser".